Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VS získalo vlani informácie o trestnej činnosti v Ozbrojených silách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

U viacerých príslušníkov Ozbrojených síl sa tiež zistila konzumácia a distribúcia omamných, psychotropných látok a anabolických steroidov.

Bratislava 24. júna (TASR) - Vojenské spravodajstvo (VS) získalo v roku 2021 viaceré informácie o trestnej činnosti príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR. A to aj v súvislosti s nedovoleným ozbrojovaním či obchodovaním so zbraňami. Vyplýva to zo Správy o činnosti VS za rok 2021.

"V ďalšom prípade bolo opätovne zaznamenané angažovanie sa príslušníka OS SR v ponuke predaja expanzných zbraní, u ktorých zabezpečoval ich prerobenie a úpravu na plne funkčné," podotkli v správe. Identifikovali tiež puškárov, ktorí zabezpečovali úpravu týchto zbraní.

"V poslednom prípade išlo o ponuku na predaj streliva v množstve až do 4000 kusov, ktoré bolo zabalené v originálnych krabičkách s odstránenými sériovými číslami," dodalo VS. Získané tiež boli informácie o snahe predať výrobky obranného priemyslu, ktoré s vysokou pravdepodobnosťou pochádzali z OS SR.

VS v správe informovalo aj o nedovolenej výrobe omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, o ich držaní a obchodovaní s nimi u príslušníka OS SR. U viacerých príslušníkov OS SR sa zistila konzumácia a distribúcia omamných, psychotropných látok a anabolických steroidov.