Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Všeobecná zdravotná poisťovňa podpíše zmluvu s Nemocnicou Bory

Na archívnej snímke budova Nemocnice Bory počas tlačovej konferencie pri príležitosti prvého DOD a novinárskej prehliadky Nemocnice Bory. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Najväčšia zdravotná poisťovňa ukončila proces posudzovania žiadosti Nemocnice Bory o zazmluvnenie, uviedla manažérka oddelenia komunikácie VšZP Eva Peterová.

Bratislava 27. marca (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) podpíše zmluvu s novopostavenou bratislavskou Nemocnicou Bory. TASR o tom informovala manažérka oddelenia komunikácie VšZP Eva Peterová. Nemocnica rozhodnutie víta a verí, že k zazmluvneniu dôjde čo najskôr. Súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union zmluvy na prvý balík ambulantnej starostlivosti podpísali ešte začiatkom marca.

"Najväčšia zdravotná poisťovňa ukončila proces posudzovania žiadosti Nemocnice Bory o zazmluvnenie. V záujme poskytovania kvalitnej zdravotnej starostlivosti pre svojich poistencov VšZP pristúpi k podpisu zmluvy pre tie typy zdravotnej starostlivosti, ktoré je nemocnica aktuálne schopná plnohodnotne zabezpečiť," uviedla Peterová.

"Nemocnica Bory víta informáciu o rozhodnutí štátnej zdravotnej poisťovne VšZP. Potrebujeme si detailne preštudovať návrh zmluvy. Veríme, že k zazmluvneniu Nemocnice Bory dôjde čo najskôr," uviedol pre TASR hovorca siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Tomáš Kráľ.