Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Všeobecná zdravotná poisťovňa víta zvýšenie zdrojov pre zdravotníctvo

Na archívnej snímke z 7. januára 2019 vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Minister financií I. Matovič na utorkovej tlačovej konferencii oznámil, že do zdravotníctva má v tomto roku prísť navyše 365 miliónov eur.

Bratislava 22. marca (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) víta zvýšenie zdrojov pre zdravotníctvo. TASR o tom informovala manažérka oddelenia komunikácie VšZP Eva Peterová.

"VšZP víta návrh Ministerstva financií SR a Ministerstva zdravotníctva SR na rokovanie vlády, ktoré nám v prípade jeho schválenia pomôže vyvážiť potreby v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti s finančnými možnosťami poisťovne," spresnila.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) na utorkovej tlačovej konferencii oznámil, že do zdravotníctva má v tomto roku prísť navyše 365 miliónov eur. Vyššia platba za štátnych poistencov má priniesť 100 miliónov eur, zároveň sa má zvýšiť základné imanie štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne o 120 miliónov eur. Ďalších 145 miliónov eur má priniesť vyšší výber poistného.