Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Všetky laboratórne testy na Slovensku na koronavírus sú negatívne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Rezort zdravotníctva v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pripomína, že situáciu pedantne sleduje a problematiku rieši.

Bratislava 26. februára (TASR) - Všetky vzorky, ktoré boli s podozrením na ochorenie COVID-19, teda nový koronavírus, zaslané na laboratórne testy na Slovensku, sú negatívne. V stredu o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, pričom uviedlo, že aktuálne eviduje 80 testovaných vzoriek s negatívnym výsledkom.

Rezort zdravotníctva v spolupráci s Úradom verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pripomína, že situáciu pedantne sleduje a problematiku rieši. Pripravenosť Slovenska na nový koronavírus bude témou štvrtkovej (27. 2.) Bezpečnostnej rady SR.

K dispozícii sú aj nepretržité call centrá vo všetkých regiónoch Slovenska. Odborníci na telefonických linkách poskytujú informácie k aktuálnej situácii, týkajúcej sa výskytu nového koronavírusu či odporúčania pre osoby, ktoré sa nachádzajú v oblastiach, respektíve sa vrátili z krajín, v ktorých sa výskyt nového koronavírusu potvrdil.

Aktuálne v rámci call centra funguje deväť telefonických liniek, ktoré sú prístupné pre verejnosť 24 hodín, sedem dní v týždni. Rovnako je k dispozícii e-mailová adresa novykoronavirus@uvzsr.sk.