Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VšZP a štátne nemocnice sa dohodli na podmienkach od apríla

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Vláda ešte minulý týždeň schválila zvýšenie základného imania VšZP v rozsahu od 120 do 160 miliónov eur.

Bratislava 29. marca (TASR) - Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a Asociácia štátnych nemocníc (AŠN) sa dohodli na podmienkach financovania zdravotnej starostlivosti od 1. apríla. TASR o tom informovala manažérka oddelenia komunikácie VšZP Eva Peterová. Dohoda je podmienkou pre plánované zvýšenie základného imania poisťovne.

"Vážime si prístup predstaviteľov štátnych nemocníc združených v Asociácii štátnych nemocníc, otvorený dialóg počas náročných rokovaní a vzájomné pochopenie aktuálnej situácie, v ktorej bolo potrebné nájsť konsenzus medzi požiadavkami nemocníc a možnosťami poisťovne. Obe strany však dospeli k záveru, že všetky záujmy musia ustúpiť tomu najdôležitejšiemu – pacientovi, a to s cieľom zabezpečiť mu kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť," uviedol generálny riaditeľ VšZP Richard Strapko.

Vláda ešte minulý týždeň schválila zvýšenie základného imania VšZP v rozsahu od 120 do 160 miliónov eur. Finančné prostriedky sa majú uvoľniť až po uzatvorení zmlúv medzi VšZP a poskytovateľmi ústavnej zdravotnej starostlivosti v pôsobnosti štátu.