Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VšZP a Union ZP uhradia rizikový príplatok pre gastroenterológov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Rizikový príplatok je určený na zvýšenú ochranu pacientov i zdravotného personálu v snahe zabrániť šíreniu ochorenia COVID-19.

Bratislava 21. júla (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa a Union zdravotná poisťovňa budú rizikový príplatok k endoskopickým výkonom v súvislosti s novým koronavírusom uhrádzať do konca septembra. TASR o tom informovala Slovenská gastroenterologická spoločnosť (SGS SLS).

„Máme za to, že počas pandémie predstavuje pre zdravotnícky personál riziko každý vyšetrený pacient. Mimoriadne dôležitá je prevencia pri endoskopických výkonoch. S potešením preto vítame spoluprácu so zdravotnými poisťovňami, a najmä predĺženie platnosti dohody o uhrádzaní ochranných pomôcok pri endoskopických výkonoch,“ uviedol vedecký sekretár SGS SLS Tibor Hlavatý.

Rizikový príplatok je určený na zvýšenú ochranu pacientov i zdravotného personálu v snahe zabrániť šíreniu ochorenia COVID-19. Zdravotná poisťovňa Dôvera podľa SGS SLS prisľúbila úhradu u pacientov s podozrením na nákazu novým koronavírusom.