Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

VšZP komunikuje s ministerstvom o znížení platby za poistencov štátu

Na archívnej snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Vzhľadom na aktuálnu daňovú prognózu sa má platba za poistencov štátu znížiť o viac ako 232 miliónov eur na sumu 1,2 miliardy eur.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) vie o tom, že platba za poistencov štátu má klesnúť. Ako za štátnu zdravotnú poisťovňu uviedla Eva Peterová, so svojím akcionárom - Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR o tejto téme aktívne komunikujú.

"Cieľom VšZP je za každých okolností pôsobiť tak, aby na celom Slovensku bola zabezpečená plnohodnotná zdravotná starostlivosť,"
ubezpečila.

To, že štát zaplatí za svojich poistencov v tomto roku menej, potvrdili TASR viaceré od seba nezávislé zdroje. Vzhľadom na aktuálnu daňovú prognózu sa má platba za poistencov štátu znížiť o viac ako 232 miliónov eur na sumu 1,2 miliardy eur. Štát platí zdravotné poistenie napríklad za seniorov, deti, študentov, ženy na materskej či nezamestnaných.