Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 25. máj 2024Meniny má Urban
< sekcia Slovensko

VšZP: Zvýšenie základného imania nemá vplyv na uzatváranie zmlúv

Na archívnej snímke generálny riaditeľ Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VŠZP) Richard Strapko. Foto: TASR - Martin Baumann

Strapko ozrejmil, že finančné prostriedky vo výške 120 miliónov eur, ktoré majú od štátu prísť, slúžia ako účtovná operácia.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Zvýšenie základného imania štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) vo výške 120 miliónov eur nesúvisí so zmluvami, o ktorých aktuálne VšZP rokuje s poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Pre TASR to potvrdil generálny riaditeľ poisťovne Richard Strapko. Dodal, že ak by niekto očakával, že to má vplyv, tak je to mylné.

"Rád by som uviedol, že tieto peniaze budú použité na zdravotnú starostlivosť alebo respektíve, že už boli použité na zdravotnú starostlivosť," povedal.

Strapko ozrejmil, že finančné prostriedky vo výške 120 miliónov eur, ktoré majú od štátu prísť, slúžia ako účtovná operácia. "To znamená, že kryjeme s tým predchádzajúce výsledky - minulý rok, a slúžia na posilnenie vlastného imania. To znamená, aby sme sa nedostali pod zákonom stanovenú hranicu," vysvetlil.

Podľa predbežných výsledkov hospodárenia, o ktorých koncom februára informoval Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), skončila VšZP vlani v strate 87,2 milióna eur.