Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VÚB banka získala prestížne ocenenie za udržateľné financovanie

Foto: VÚB banka

Americký magazín Global Finance zverejnil výsledky Sustainable Finance Awards za rok 2022.

Bratislava 26. mája (OTS) - Víťazmi boli bankové inštitúcie zo 63 krajín sveta. Na Slovensku získala toto ocenenie VÚB banka, ktorá je súčasťou skupiny Intesa Sanpaolo.

Ocenenie reflektuje globálne a regionálne úspechy v oblasti trvalo udržateľného financovania, financovania iniciatív určených na zmiernenie negatívnych dopadov zmeny klímy a na pomoc pri budovaní udržateľnejšej budúcnosti ľudstva.

„Pandémia a problémy v energetickom sektore zvýšili povedomie o rizikách klimatických zmien, zatiaľ čo technologické inovácie predstavujú nové možnosti a ponúkajú nové riešenia na zmiernenie škôd a vybudovanie udržateľnej budúcnosti pre všetkých,“ povedal vydavateľ a riaditeľ magazínuGlobal Finance Joseph Giarraputo. „Sustainable Finance Award oceňuje finančné inštitúcie, ktoré vynikajú tým, ako zabezpečujú primerané financovanie pre dôležité zelené iniciatívy a projekty a taktiež . kreativitou pri riešení environmentálnych problémov.“

"Trvalo udržateľný rozvoj a financovanie je pre VÚB banku prioritou. Som veľmi rád, že Global Finance ocenil našu snahu udelením tohto prestížneho ocenenia. V poslednom období sme na Slovensku urobili veľa práce v oblasti ESG stratégie a zelenej ekonomiky aj mobilizáciou rôznych zainteresovaných strán a podnecovaním dialógu a diskusie na tieto témy. V rámci našej banky sme tiež vytvorili špeciálny špecializovaný tím, ktorý túto oblasť každodenne pokrýva a zabezpečuje plnenie našich cieľov v rámci všetkých oddelení. Týmto sa chcem kolegom veľmi pekne poďakovať, lebo toto ocenenie je ich veľkým úspechom,“ povedal Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky.


O magazíne Global Finance
Magazín Global Finance bol založe ný v roku 1987 a má čitateľov v 193 krajinách sveta. jeho hlavná redakcia sídli v New Yorku. Webová stránka magazínu Gfmag.com ponúka analýzy a články, ktoré odkazujú na 35-ročné skúsenosti na medzinárodných finančných trhoch. Global Finance pravidelne vyberá a hodnotí najlepšie a najvýkonnejšie banky a ďalších poskytovateľov finančných služieb a to v 150 krajinách sveta a v regiónoch Afrika, Ázia a Tichomorie, Karibik, Stredná Amerika, stredná a východná Európa, Latinská Amerika, Blízky Východ, Severná Amerika a západná Európa. Tieto ceny sa stali dôveryhodným štandardom excelentnosti pre globálnu finančnú komunitu.