Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Vyhlásenie verejnej súťaže

Foto: Nadácie Lesná

Vyhlásenie verejnej súťaže na exteriérové súsošie na Lesnej ulici v okolí Horského Parku v Bratislave.

Bratislava 29. septembra (OTS) - Nadácia Lesná vyhlasuje verejnú súťaž na exteriérové súsošie jednej až troch sôch od jedného autora na Lesnej ulici v okolí Horského Parku v Bratislave. Dielo by malo umeleckou formou spracovávať prírodný motív súvisiaci s flórou a zároveň by malo byť interaktívne.

„Našim zámerom je kultivácia verejného priestoru v lokalite Horský park v Bratislave, menovite Lesnej ulice, ktorá lemuje Horský park a predstavuje unikátny priestor na vytvorenie exteriérovej galérie objektov a sôch súčasného umenia od súčasných slovenských, či zahraničných umelcov.“ povedal člen poroty súťaže, galerista Pavol Weiss, z galérie White & Weiss.

„Chceme dlhodobo meniť genius loci danej lokality inštalovaním súčasných objektov a sôch. Cieľom súťaže je v spolupráci s odborníkmi v oblasti súčasného umenia vybrať také objekty a sochy, ktoré budú mať nadčasový charakter, vysokú pridanú estetickú hodnotu a budú zároveň pre návštevníkov parku interaktívne. Sochy by sa mali časom stať miestom stretávania, orientačným bodom alebo len prirodzenou súčasťou návštevy Horského parku. Chceme, aby umelecké dielo vystihovalo prírodný motív súvisiaci s flórou, napr. rastliny, stromy, kvety, listy.“ dodal Miroslav Suchý, predseda správnej rady Nadácie Lesná, ale samozrejme nekladieme pred umelcov žiadne obmedzenia, snáď len jedno a tým je bezpečnosť objektov.

Do súťaže sa môžu zapojiť vizuálni umelci s akademickým vzdelaním umeleckého smeru druhého stupňa.

Viac informácií na facebookovej stránke Nadácie Lesná:

Prihláška, spolu s prílohami, musí byť podaná v termíne do 30.11.2021.
V prípade otázok prosím kontaktovať:
Miroslav Suchý, predseda správnej rady, miroslav.suchy@g4.sk, +421 905 227 988.