Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Vyhlásenie výsledkov voľby člena Súdnej rady bude online formou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Oprávnení navrhovatelia mohli predkladať svoje návrhy na kandidátov do 2. augusta.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Vyhlásenie výsledkov voľby chýbajúceho člena Súdnej rady SR sa uskutoční online formou 8. septembra o 12.00 h. „K dištančnému spôsobu sa pristúpilo v dôsledku pretrvávajúcej pandemickej situácie,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

„Okrem jediného kandidáta na funkciu člena Súdnej rady Ľuboša Kunaya sa na videokonferencii zúčastnia členovia hlavnej volebnej komisie na čele s jej predsedom Pavlom Tomášom,“ spresnila s tým, že oprávnení navrhovatelia mohli predkladať svoje návrhy na kandidátov do 2. augusta.

Na dištančnom vyhlásení výsledkov by sa mali zúčastniť aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), predseda Súdnej rady Ján Mazák, predseda Najvyššieho súdu SR Ján Šikuta a predseda Najvyššieho správneho súdu SR Pavol Naď.

"Hlavná volebná komisia, na ktorej čele stojí predseda Pavol Tomáš, ich následne preskúmala. Výsledkom je, že o funkciu člena Súdnej rady voleného sudcami sa bude uchádzať jeden kandidát," spresnila hovorkyňa s tým, že Kunaya navrhla Sudcovská rada Krajského súdu v Košiciach.

Voľné miesto je potrebné obsadiť po tom, ako sa 24. júna z rodinných dôvodov vzdal funkcie člena Súdnej rady SR sudca Krajského súdu v Košiciach Martin Michalanský.