Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vyhlásili výberové konanie na posty členov predstavenstva a.s. Debitum

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Debitum je akciovou spoločnosťou so stopercentnou účasťou štátu.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie funkcií dvoch členov predstavenstva akciovej spoločnosti Debitum. Rezort o tom v utorok informoval na svojom webe. Potrebné podklady môžu záujemcovia o tento post zasielať do 13. decembra na adresu generálneho tajomníka služobného úradu MZ SR.

Od členov predstavenstva, ktorí sa dňom ustanovenia do funkcie budú považovať za verejných funkcionárov, očakáva MZ SR bezúhonnosť či napríklad vysokoškolské vzdelanie II. stupňa ekonomického alebo právnického smeru alebo získané v odbore zhodnom alebo príbuznom oblasti činnosti spoločnosti, ďalej prax v riadiacich funkciách v dĺžke najmenej päť rokov.

Debitum je akciovou spoločnosťou so stopercentnou účasťou štátu. Koncepčne sa má zaoberať riešením finančnej situácie nemocníc vo vzťahu k ich veriteľom v oblasti existujúceho stavu záväzkov po lehote ich splatnosti, ako aj realizáciou opatrení na úrovni nemocníc s cieľom zamedzovať ich ďalšiemu zadlžovaniu.