Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vyhlásili výberové konanie na šéfa Centra právnej pomoci

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Výberové konanie bude pozostávať z písomnej a ústnej časti. Vyhlásené je v nadväznosti na skutočnosť, že súčasnej riaditeľke Zuzane Kubovičovej uplynie funkčné obdobie.

Bratislava 4. januára (TASR) – Uchádzači o pozíciu riaditeľa Centra právnej pomoci (CPP) sa môžu prihlásiť do konca januára. Výberové konanie vyhlásila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. CPP poskytuje po celom Slovensku bezplatnú právnu pomoc ľuďom v materiálnej núdzi. TASR o tom informoval Peter Bubla z tlačového oddelenia Ministerstva spravodlivosti (MS) SR.

"Od vzniku Centra právnej pomoci v roku 2006, keď som mala tú česť byť jeho prvou riaditeľkou, sa kompetencie a fungovanie centra posunuli tam, kde je v súčasnosti. Je dôležitou inštitúciou, ktorá zabezpečuje ľuďom v materiálnej núdzi prístup k spravodlivosti,“ povedala ministerka. Verí, že sa bude nové vedenie naďalej snažiť zlepšovať jeho dostupnosť, odbornosť a rozsah služieb.

Výberové konanie bude pozostávať z písomnej a ústnej časti. Vyhlásené je v nadväznosti na skutočnosť, že súčasnej riaditeľke Zuzane Kubovičovej uplynie funkčné obdobie. Bližšie informácie o predpokladoch uchádzačov sú zverejnené na webe rezortu spravodlivosti a na pracovnom portáli.

CPP založila v roku 2006 ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská s cieľom poskytovať komplexnú právnu pomoc ľuďom, ktorí pre nedostatok peňazí nemôžu využívať iné právne služby. Centrum má v súčasnosti 15 kancelárií a okrem 42 konzultačných pracovísk aj call centrum na linke 0650 105 100.