Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Vyhlásili výzvu z plánu obnovy na rozšírenie a obnovu siete hospicov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cieľom výzvy je rozšírenie a obnova kapacít pobytovej paliatívnej starostlivosti prostredníctvom vybudovania nových a rekonštrukciou existujúcich kamenných hospicov.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva SR vyhlásilo z plánu obnovy výzvu zameranú na rozšírenie a obnovu siete kamenných hospicov. Žiadatelia sa môžu uchádzať dokopy o vyše 12,5 milióna eur. Rezort o tom informuje na webe.

Cieľom výzvy je rozšírenie a obnova kapacít pobytovej paliatívnej starostlivosti prostredníctvom vybudovania nových a rekonštrukciou existujúcich kamenných hospicov. Na výstavbu nových hospicov je v rámci výzvy vyčlenených vyše 6,8 milióna eur, na rekonštrukciu existujúcich hospicov vyše 5,7 milióna eur.

Maximálna výška príspevku na výstavbu nového hospicu je pre jedného žiadateľa 85.353 eur na jedno lôžko. V prípade rekonštrukcie existujúceho hospicu je maximálna výška príspevku pre jedného žiadateľa stanovená na 57.286 eur na lôžko.

"V prípade obnovy siete kamenných hospicov je stanovená podmienka rekonštrukcie a obnovy minimálne desiatich lôžok na jedno zariadenie/žiadateľa. V prípade rozšírenia siete kamenných hospicov je stanovená podmienka vybudovania minimálne 20 lôžok a maximálne 26 lôžok na jedno zariadenie/žiadateľa," priblížilo ministerstvo.