Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Vypočutie kandidáta na riaditeľa SCD sa uskutoční 28. júna

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Rezort pripomenul, že vo vyhlásenom termíne zaregistroval kompletnú prihlášku od jedného kandidáta – v súčasnosti vedením Slovenského centra dizajnu povereného Maroša Schmidta.

Bratislava 21. júna (TASR) - Tretie kolo výberového konania na riaditeľa Slovenského centra dizajnu (SCD) sa uskutoční 28. júna, v jeden deň zrealizujú neverejnú i verejnú časť híringu. Ministerstvo kultúry (MK) o tom informovalo na svojom webe.

Rezort pripomenul, že vo vyhlásenom termíne zaregistroval kompletnú prihlášku od jedného kandidáta – v súčasnosti vedením SCD povereného Maroša Schmidta. Svoje vízie riadenia a rozvoja národnej zbierkotvornej, dokumentačnej a propagačnej inštitúcie v oblasti dizajnu predstaví sedemčlennej výberovej komisii, odpovedať bude i na otázky verejnosti.

"Verejnosť sa na treťom kole bude mať možnosť zúčastniť prostredníctvom online prenosu na webovom sídle ministerstva, ale aj prezenčne vo Dvorane MK SR za dodržania protipandemických opatrení,“ informovalo MK. Podrobnosti zverejní najneskôr deň pred termínom vypočutia.

Rezort kultúry, pod ktorý SCD ako príspevková organizácia patrí, vypísal výberové konanie na obsadenie riaditeľa/riaditeľky SCD 2. marca 2021 a záujemcovia o pozíciu sa mohli hlásiť do 30. marca 2021.