Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Vyšetrovateľ NAKA obvinil exministra spravodlivosti G. Gála

Na archívnej snímke exminister spravodlivosti SR Gábor Gál. Foto: TASR - Dano Veselský

Nie je to prvýkrát, keď o mne kolovali rôzne informácie od takzvaných kajúcnikov, ktoré sa po riadnom prešetrení potvrdili ako vymyslené, povedal pre TASR exminister spravodlivosti.

Bratislava 20. mája (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil exministra spravodlivosti Gábora Gála za stranu Most-Híd. Pre TASR to potvrdil Gál. Na prípad upozornila televízia Markíza.

"Ešte minulý týždeň mi poštou bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia. Predmetné uznesenie v súvislosti s mojou osobou sa absolútne nezakladá na pravdivých informáciách. Nie je to prvýkrát, keď o mne kolovali rôzne informácie od takzvaných kajúcnikov, ktoré sa po riadnom prešetrení potvrdili ako vymyslené," povedal pre TASR exminister spravodlivosti. Ako doplnil, dúfajúc v zákonnosť postupov, je aj teraz pripravený byť maximálne súčinný s orgánmi činnými v trestnom konaní, aby vec riadne objasnili.

Ako Gál dodal, keďže ide o živú vec, nebude sa k tomu viac vyjadrovať.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 9. mája tohto roku osobu G. G. z korupcie," uviedol pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Zločinu prijímania úplatku sa mal podľa jeho slov dopustiť v súvislosti s činnosťou Slovenského pozemkového fondu v roku 2018.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic podrobnosti prípadu ani počet obvinených nechcel komentovať. "Obvinenie bolo vznesené pre zločin prijímania úplatku, ale bližšie podrobnosti, skutkové ani právne, zverejňovať nebudeme, je to prvotné štádium," reagoval.