Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Vyšetrovateľ žiada väzbu pre obvinenú R. D., ktorú doviezli z Iraku

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

R. D. obvinili z trestných činov ohrozenia mravnej výchovy mládeže, založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a vojnového bezprávia.

Bratislava 16. februára (TASR) - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry žiada väzbu pre obvinenú R. D., ktorú tento týždeň dopravil vládny špeciál z Iraku. Podnet na vydanie návrhu na vzatie do väzby podal prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

"Dôvodom je obava, že osoba ujde alebo sa bude skrývať, prípadne bude pokračovať v trestnej činnosti," vysvetlila polícia. R. D. obvinili z trestných činov ohrozenia mravnej výchovy mládeže, založenia, zosnovania a podporovania teroristickej skupiny a vojnového bezprávia.

Úrad špeciálnej prokuratúry sa zatiaľ k prípadu nevyjadruje. Hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová sa odvoláva na fakt, že prokuratúre zatiaľ nebol doručený vyšetrovací spis.

K preprave osoby došlo na základe repatriácie slovenských občanov, ktorú zabezpečuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.