Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Výsledky tradičných ankiet

Foto: NEF Hospodársky klub

Tohtoročné tradičné ankety 30-ročného združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub a jeho Medzinárodného mierového výboru vyhlásené Prvého januára 2022 majú svojich laureátov a víťazov.

Bratislava 19. decembra (OTS) - Hlasovanie verejnosti na www.hospodarskyklub.sk sa skončilo 25. novembra. Sto voliteľov malo hlasovať od 25. 11. do 30. novembra 2022. Právo hlasovať využilo 66 voliteľov. Ďalší piati volitelia odovzdali nesprávne vyplnený hlasovací lístok.

Zlatý biatec, udeľovaný od 1993. roka
Celkove dvanásť nominovaných dostalo 2262 hlasov

Na podnet voliteľov rozhodol garant ankiet o udelení Zlatého biatca Karpatskej perle, s.r.o., Šenkvice, a jej konateľom manželom Šebovcom. Zvíťazili tak v hlasovaní verejnosti, ako aj v hlasovaní voliteľov. Väčšina nominovaných však neposkytla dostatočné informácie o svojej činnosti a jej výsledkoch, a nevyužila možnosť prezentovať sa voliteľom osobne, alebo prostredníctvom internetu. O prípadnom ocenení jedného z nominovaných rozhodne garant v 1. štvrťroku 2023. V súlade so Štatútom udelil garant Zlatý biatec členom združenia za pôsobenie v združení a vo svojich odboroch : podnikateľker Ing. Terézii Lovíškovej, vysokoškolskému pedagógovi a autorovi viacerých patentov doc. Ing. Ladislavovi Štibrányimu, CSc., vysokoškolskej pedagogičke prof. Ing. Alici Kalašovej, CSc. a hudobnému režisérovi, dirigentovi orchestra G. Broma a reprezentantovi slovenskej kultúry Vladimírovi Valovičovi.

XXII. ročník BEST BANK
Hlasovalo 1084 respondentov. Nominovaných bolo 5 bánk, resp. poisťovní.

Víťazom sa stala opäť Prvá stavebná sporiteľňa. V hlasovaní verejnosti bola prvá a v hlasovaní voliteľov druhá.

8. ročník Najsympatickejšia osobnosť slovenskej politiky a spoločnosti
Hlasovalo 2610 respondentov. Nominovaných bolo 25

Víťazom ankety sa stal opäť predseda SOPK Peter Mihók, ktorý zvíťazil v hlasovaní verejnosti, ako aj v hlasovaní voliteľov.
Ďaľšie poradie : 2.-3. predseda DR Považskej cementárne Ing. A. Barcík a detská lekárka MUDr. E. Prokopová, 4. podnikateľ Ing. V. Soták, 5. prezident AZZZ SR Ing. T. Malatinský, MBA, 6. M. Žilinka, gen. prokurátor, 7. A. Doležal, minister dopravy, 8. prof. I. Radičová, bývalá premiérka, 9. R. Sulík, poslanec NR SR a 10.-11. poslanci NR SR M. Viskupič a P. Pellegrini.
Prezidentka SR Z. Čaputová sa umiestnila na 16. mieste a predseda vlády SR E. Heger na 19. mieste.

8. ročník edície „Mierovej ceny zo Slovenska 2015“ za rok 2022 pre verejnosť
Hlasovalo 1888 respondentov. Nominovaných bolo 7 osobností. O laureátoch tejto ceny na základe rozhodnutia Medzinárodného mierového výboru prof. Jeff D. Sachsovi a Associated Press volitelia nehlasovali.

Víťazom sa stal legendárny diplomat Henry A. Kissinger, ktorý zvíťazil tak v hlasovaní verejnosti, ako aj v hlasovaní voliteľov. O tejto skutočnosti predstaviteľ združenia a jeho MMV informoval listom zo 7. 12. 2022 H. A. Kissingera.

Výsledky tradičných ankiet boli oznámené oficiálne na druhej časti XVI. valného zhromaždenia združenia Neformálne ekonomické fórum Hospodársky klub – Medzinárodný mierový výbor 15. decembra 2022 v Pálffyho paláci na Zámockej ul. 47 v Bratislave. Vyhlásenie laureátov Zlatého biatca a víťazov ankiet sa uskutočnilo za zvukov slávnostných fanfár.

Textové a obrazové informácie na :
Druhá časť XVI. valného zhromaždenia

Zdroj . NEF Hospodársky klub, združenie
www.hospodarskyklub.sk