Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

SaS: Výsledky volieb vo Veľkej Británii znamenajú veľkú výzvu pre EÚ

Na snímke predseda SaS Richard Sulík, archívna foto. Foto: TASR

Britský premiér Boris Johnson v piatok po víťazstve svojej Konzervatívnej strany vo voľbách zopakoval svoj sľub uskutočniť brexit.

Bratislava 13. decembra (TASR) - Strana SaS je presvedčená, že po víťazstve Borisa Johnsona sa Veľká Británia vymaní z chaosu a Európska únia (EÚ) z neistoty, ktorú prinášalo neustále predlžovanie brexitu.

"Boris Johnson získal presvedčivý mandát. Voliči jasne vyjadrili, že chcú vystúpiť z EÚ, čo musí Únia rešpektovať. Vyjadrujem presvedčenie, že najbližší výstupný termín koncom januára sa vďaka týmto predčasným voľbám už viac nebude posúvať," uviedol predseda SaS Richard Sulík. Podľa liberálov bude výzvou pre EÚ a aj novú vládu SR, aby Únia zostala v tejto veci jednotná a vyrokovala čo najlepšie vzájomné vzťahy. "Hoci sme brexit nevítali a stále ho považujeme za škodlivý pre Slovensko, je čas ísť ďalej, aby rokovania boli konštruktívne," povedal podpredseda Národnej rady SR Martin Klus (SaS).

Britský premiér Boris Johnson v piatok po víťazstve svojej Konzervatívnej strany vo voľbách zopakoval svoj sľub "uskutočniť brexit".