Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Výťažkom z predaja reprezentačného oblečenia podporia deti z Ukrajiny

Eva Gažová, národná riaditeľka Špeciálnych olympiád Slovensko so športovcom Jankom Foto: Špeciálne olympiády Slovensko

Prezidentka ŠOS Dominika Nestarcová spresnila, že ho použijú na zabezpečenie pravidelného tréningového procesu, na nákup športových pomôcok pre ukrajinské deti a mládež s intelektuálnym znevýhodnením.

Bratislava 10. marca (TASR) – Originálne čapice, rukavice a šály s čičmianskym vzorom, v ktorých mali športovci Špeciálnych olympiád Slovensko (ŠOS) v ruskej Kazani reprezentovať Slovensko, napokon pomôžu deťom z Ukrajiny. TASR o tom za ŠOS informovala Magdaléna Koreny.

Finančný výťažok z predaja reprezentačných doplnkov z Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) bude určený pre desiatky utečencov. Prezidentka ŠOS Dominika Nestarcová spresnila, že ho použijú na zabezpečenie pravidelného tréningového procesu, na nákup športových pomôcok pre ukrajinské deti a mládež s intelektuálnym znevýhodnením, ako aj na zabezpečenie lektorov slovenčiny.


Foto: Lucka zo Špeciálnych olympiád Slovensko dúfa, že zbierka pomôže utečencom z Ukrajiny / Zdroj: Špeciálne olympiády Slovensko

Predsedníctvo ŠOS vo svojom stanovisku pripomenulo, že vzhľadom na bezpečnosť športovcov s intelektuálnym znevýhodnením a vzhľadom na vyjadrenie nesúhlasu s vojnou na Ukrajine zrušili účasť slovenskej výpravy na svetových hrách v Rusku. "Taktiež Svetová organizácia Špeciálnych olympiád zrušila celé podujatie v tejto krajine. V súvislosti s narastajúcim počtom detí s intelektuálnym znevýhodnením, ktoré k nám prichádzajú z Ukrajiny, sme sa rozhodli zorganizovať predaj častí reprezentačného oblečenia Special Olympics Slovakia,“ uviedlo s tým, že kampaň ponesie názov Sme Special pre Ukrajinu.