Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Výzvu Nie v mojom mene podpísalo viac ako 16.000 ľudí

Foto: Facebook

Viac ako 16.000 členov, voličov a sympatizantov #Siete vyzýva stranu Radoslava Procházku, aby nešla do vlády so Smerom-SD.

Bratislava 15. marca (TASR) - Viac ako 16.000 členov, voličov a sympatizantov #Siete vyzýva stranu Radoslava Procházku, aby nešla do vlády so Smerom-SD. Prihlásili sa k iniciatíve #nievmojommene. Informoval o tom Miroslav Beblavý, ktorý avizoval odchod zo #Siete, ak strana podpíše koaličnú zmluvu so Smerom-SD.

"Nejde o žiadny like na Facebooku, ale ľudí, ktorí sa podpísali vlastným menom, priezviskom aj emailom," povedal o signatároch výzvy Beblavý. Podľa jeho slov ju podpísalo viac ako 250 členov strany. Ako dôvod najčastejšie uvádzajú napríklad, že Smer-SD nepotrebuje spoluvládcu, ale komparz, alebo že dobrý štát nemôžeme mať, keď je vo vláde Smer-SD.

Niektorí hovoria, že so Smerom-SD sa dá len kradnúť. Viacerí pripomínajú, že do #Siete vstupovali, aby pomohli vytvoriť dobrý štát, zmeniť politickú situáciu na Slovensku, verili, že #Sieť je neskorumpovaná strana, ktorá bude v službách národa. Beblavý uviedol stanoviská viacerých členov strany, niektorí zo #Siete odchádzajú práve pre budúcu spoluprácu so Smerom-SD. "#Sieť vznikla a bola prezentovaná ako protiváha, a nie ako poskok alebo pobočník Smeru!" píše jeden z kritikov spolupráce.