Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vznikajúca strana SOSK odovzdala podpisy na svoju registráciu

Na snímke lekár a predseda strany Spájame občanov Slovenska (SOSK) Marian Kollár počas tlačovej konferencie pri príležitosti podania návrhu na registráciu strany SOSK a na tému - Slovenské zdravotníctvo potrebuje cisársky rez 1. júna 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval člen prípravného výboru strany a bývalý šéf lekárskych odborov Marián Kollár.

Bratislava 1. júna (TASR) - Vzniknúť chce politická strana Spájame občanov Slovenska so skratkou SOSK. Ministerstvu vnútra (MV) SR odovzdala vyzbieraných takmer 13.000 podpisov potrebných na registráciu. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval člen prípravného výboru strany a bývalý šéf lekárskych odborov Marián Kollár. Prioritou strany bude podľa jeho slov zdravotníctvo, priniesť chce do politiky efektívnosť, spoluprácu a odbornosť.

"Bolo dosť politickej pretvárky, chaosu a nášho prosenia, a rozhodli sme sa aktívne vstúpiť do politiky," uviedol Kollár. Poukázal na chaos v politickom, hospodárskom a spoločenskom živote. Strana chce podľa jeho slov bojovať za presadenie riešení a ovplyvnenie vývoja na Slovensku.

Kollár kritizoval aj situáciu okolo výstavby nemocnice na bratislavských Rázsochách. "Súčasné zdravotníctvo nezlepšíme kritikou, ani ponúkaním riešení ľuďom, ktorí nemajú žiadny záujem o to, aby sa naše zdravotníctvo zlepšilo," poznamenal. Hoci považuje za prioritu zdravotníctvo, pracovať chce jeho strana aj na zlepšovaní ďalších sektorov ako ekonomika, hospodárstvo či školstvo. Odborníkov v tíme plánuje vznikajúca strana predstaviť v blízkom čase.

Čo sa týka spájania na politickom spektre, podľa Kollára to nie je žiaden demokratický akt. "Nie je to o tom, aby neprepadávali hlasy. Je to len výtlak jednotlivých ég a persón, ktoré cítia, že by sa nemuseli dostať do parlamentu," uviedol. Nevidí za tým snahu zlepšovať situáciu pre občanov. SOSK podľa jeho slov nechce ísť cestou spájania strán, ale spájania občanov.