Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Poznáme víťaza súťaže ZlatyErb.sk 2021: Je ním web tohto mesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi webovými stránkami samosprávnych krajov obhájil minuloročné prvenstvo Prešovských samosprávny kraj, druhý bol Trenčiansky a tretí Nitriansky samosprávny kraj.

Stará Turá 5. januára (TASR) – Internetová stránka mesta Stará Turá sa stala absolútnym víťazom 18. ročníka súťaže ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2021. Informovali o tom portál ZlatyErb.sk a mesto Stará Turá na svojom webe.

Internetová stránka Starej Turej triumfovala v kategórii miest a mestských častí pred stránkami Hlohovca a Banskej Bystrice. V kategórii obcí zvíťazila stránka Jaslovských Bohuníc pred Špačincami a Nitrianskym Pravnom. Medzi webovými stránkami samosprávnych krajov obhájil minuloročné prvenstvo Prešovských samosprávny kraj, druhý bol Trenčiansky a tretí Nitriansky samosprávny kraj.

Webové sídlo mesta Stará Turá získalo aj hlavnú cenu súťaže GrandPrix eSlovensko. Získava ho každoročne stránka s najvyšším hodnotením zo všetkých kategórií. Víťaz GrandPrix eSlovensko získal nomináciu na medzinárodnú súťaž EuroCrest Award, ktorú vyhlasuje české Združenie Zlatý erb.

Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasujú Únia miest Slovenska a eSlovensko spoločne so Združením informatikov samospráv Slovenska a Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Do súťaže sa tento rok zapojilo 74 samospráv. Porota hodnotila 59 kritérií v 11 kategóriách.