Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Wlachovský privíta vatikánskeho sekretára i šéfa izraelskej diplomacie

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský počas 2. rokovania vlády SR v Bratislave 23. mája 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Wlachovský absolvuje so svojím izraelským náprotivkom aj bilaterálne stretnutie.

Bratislava 30. mája (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský sa v utorok stretne s vatikánskym sekretárom pre vzťahy so štátmi, arcibiskupom Paulom Richardom Gallagherom. "Diskutovať budú o vzájomných vzťahoch, humanitárnych aktivitách či vývoji situácie v súvislosti s pokračujúcou ruskou agresiou proti Ukrajine," informoval TASR tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Spoločne s kolegami zo Slavkovského formátu (S3) - spolkovým ministrom pre európske a medzinárodné záležitosti Rakúskej republiky Alexandrom Schallenbergom a ministrom zahraničných vecí Českej republiky Janom Lipavským - bude Wlachovský rokovať aj s ministrom zahraničných vecí Izraelského štátu Elim Cohenom.

"Stretnutiu vo formáte S3 + Izrael budú dominovať bezpečnostné témy v súvislosti s vývojom na Blízkom východe," priblížilo ministerstvo.

Wlachovský absolvuje so svojím izraelským náprotivkom aj bilaterálne stretnutie. "Okrem aktuálnych zahraničnopolitických otázok budú diskutovať aj o možnostiach ďalšieho prehlbovania vzájomných bilaterálnych vzťahov v oblasti inovácií či ekonomickej spolupráce," doplnil rezort diplomacie.