Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Z. Čaputová súkromne navštívila Prahu, večerala s K. Schwarzenbergom

Na archívnej snímke Zuzana Čaputová. Foto: TASR

Čaputová nahradí Andreja Kisku v polovici júna. Jej prvá zahraničná cesta v čele štátu povedie podľa tradície do Českej republiky.

Praha/Bratislava 10. apríla (TASR) - Budúca slovenská prezidentka Zuzana Čaputová navštívila dva týždne po svojom víťazstve v prezidentských voľbách súkromne Prahu. V utorok večerala s poslancom TOP 09 a bývalým českým ministrom zahraničných vecí Karlom Schwarzenbergom, ktorý ju podporil v kampani, a zišla sa napríklad aj s riaditeľom Knižnice Václava Havla Michaelom Žantovským.

"Zuzana Čaputová prišla do Prahy súkromne na koncert Boba Dylana, čestný predseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ju spoločne s niekoľkými priateľmi pred koncertom pozval na večeru," uviedol pre spravodajský server iDNES.cz zástupca hovorkyne TOP 09 Miroslav Hlaváč.

Čaputová nahradí Andreja Kisku v polovici júna. Jej prvá zahraničná cesta v čele štátu povedie podľa tradície do Českej republiky.

V Prahe sa stretne s prezidentom Milošom Zemanom, ktorý pred druhým kolom slovenských prezidentských volieb podporil jej súpera, podpredsedu Európskej komisie Maroša Šefčoviča. Na záver svojho mandátu pôjde do Českej republiky aj Kiska, pripomína iDNES.cz.