Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Z internátov STU v Bratislave do štvrtka odišlo zhruba 1800 študentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Univerzita Komenského v Bratislave spolu s STU v Bratislave prešli od pondelka (5. 10.) z prezenčnej na dištančnú a online výučbu.

Bratislava 9. októbra (TASR) – Z internátov Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave odišlo od 2. októbra do 8. októbra okolo 1800 študentov. Pre TASR to uviedol riaditeľ študentských domovov a jedálni STU František Hulík. Celková kapacita pridelených miest na internátoch je 5000 študentov.

"Ďalší študenti tiež podpisujú dodatky k zmluvám z domu a zasielajú ich emailom, lebo na internát ešte nepotrebovali prísť. Tento počet tiež odchádzajúcich študentov momentálne nevieme, lebo sa venujeme fyzickému odubytovávaniu," poznamenal Hulík. Presné čísla odubytovaných študentov budú vedieť spresniť počas budúceho týždňa.

Univerzita Komenského v Bratislave spolu s STU v Bratislave prešli od pondelka (5. 10.) z prezenčnej na dištančnú a online výučbu. Zároveň vedenia oboch univerzít vyzvali študentov, aby dobrovoľne opustili internáty. Dôvodom sú opatrenia, ktoré majú zabrániť šíreniu nového koronavírusu.