Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Z nehody, ktorú spôsobila Rezešova dcéra, zomrela aj štvrtá pasažierka

Na snímke Eva Varholiková, dcéra zosnulého košického veľkopodnikateľa Alexandra Rezeša, prichádza na súdne pojednávanie v Budapešti 23. augusta 2012. Foto: TASR/MTI

Eva Varholiková narazila na diaľnici v Maďarsku do auta značky Fiat, v ktorom zhoreli traja ľudia.

Budapešť 23. augusta (TASR) – Počet obetí nehody, ktorú v utorok nadránom spôsobila na maďarskej diaľnici M3 slovenská občianka Eva Varholiková, stúpol dnes na štyri. V budapeštianskej vojenskej nemocnici podľahla zraneniam 54-ročná žena, ktorá ako jediná dokázala po nehode vyliezť z horiaceho auta, zatiaľ čo traja ďalší pasažieri vo vraku vozidla zhoreli.

Ako tlačovú agentúru MTI informovala hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová, v utorok priviezli zranenú ženu do budapeštianskej nemocnice v kritickom stave s popáleninami druhého a tretieho stupňa.

Súd okolia Budína rozhodol dnes o vzatí Slovenky do väzby. Expertíza potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu, pričom nie je možné vylúčiť ani požitie drog, pretože v organizme ženy sa našli aj stopy látok opiátového pôvodu, čo podozrivá vysvetľovala požívaním antibiotík.

Eva Varholiková na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.