Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Rehák Štefečeková diskutovala s ministerstvom školstva

Na snímke slovenská reprezentantka v streľbe a olympijská víťazka v trape na XXXII. letných OH 2020 v Tokiu Zuzana Rehák Štefečeková počas tlačovej konferencie Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) a Slovenského paralympijského výboru (SPV) k vzájomnému prepojeniu olympijských hier a paralympijských hier v Bratislave 17. augusta 2021. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Okrem aktuálneho zlata je Rehák Štefečeková držiteľkou dvoch strieborných medailí z olympijských hier 2008 a 2012.

Bratislava 18. augusta (TASR) – Olympijská víťazka v streľbe z Tokia Zuzana Rehák Štefečeková v stredu na pôde Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR diskutovala o svojej kariére, aktuálnej sezóne aj športových podmienkach s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislavom Gröhlingom (SaS) a štátnym tajomníkom rezortu pre šport Ivanom Husárom. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu MŠVVaŠ SR.

Rodáčka z Nitry a členka Teamu Slovakia získala pre Slovensko na letnej olympiáde v Tokiu zlatú medailu v trape žien. Vo finále zároveň trafila Rehák Štefečeková 43 z 50 terčov, čím stanovila nový olympijský rekord.

„Som veľmi rád, že Zuzana ako členka nášho vrcholového tímu športovcov, ktorých ministerstvo podporuje, získala nielen zlatú medailu, ale vytvorila aj nový svetový rekord. Je to neskutočný úspech pre ňu aj pre Slovensko a všetci sme jej držali palce," uviedol minister školstva.

Zároveň je podľa Gröhlinga veľmi dôležité, aby práve takéto osobnosti boli vzorom pre deti a motivovali ich k pozitívnemu vzťahu k športu. „Obdivujem všetkých športovcov, ktorí sú na svetovej špičke. Ako bývalý profesionálny tréner viem, koľko tvrdej práce, času a odriekania to stojí športovca. Držím Zuzane palce na jej ďalšej športovej aj osobnej dráhe. Verím, že bude strieľať aj v Paríži o tri roky," doplnil Husár.

Okrem aktuálneho zlata je Rehák Štefečeková držiteľkou dvoch strieborných medailí z olympijských hier 2008 a 2012.