Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Strana Za ľudí chce prednostne očkovať učiteľov

Viera Leščáková, foto z archívu. Foto: TASR - Michal Svítok

Ak otvoríme školy a pre chorobu nám vypadnú učitelia, sme naspäť tam, kde sme boli, tvrdí Leščáková.

Bratislava 4. februára (TASR) - Strana Za ľudí podporuje otvorenie škôl, ale zároveň si uvedomuje riziko, ktoré to prináša. Preto poslankyňa strany a členka školského parlamentného výboru Viera Leščáková požiadala o zvolanie školského výboru, kde chce diskutovať s ministrom školstva o prednostnom očkovaní učiteľov. TASR o tom informovalo tlačové oddelenie strany.

"Ak nám naozaj záleží na vzdelávaní detí prezenčne v školách, máme povinnosť chrániť zdravie učiteľov, ktorí sú vo výchovno-vzdelávacom procese nezastupiteľní. Ak otvoríme školy a pre chorobu nám vypadnú učitelia, sme naspäť tam, kde sme boli, ba ešte horšie, môže nastať situácia, že deti nebudú pre výpadok učiteľov vzdelávané ani dištančne," povedala Leščáková. Ako tvrdí, preto by mali učiteľov prednostne zaočkovať. "O tom, ako situáciu čo najrýchlejšie riešiť, by sme mali diskutovať na školskom výbore s ministrom školstva Branislavom Gröhlingom (SaS), a preto som požiadala predsedu výboru o mimoriadne zvolanie školského výboru," uviedla Leščáková.

Strana Za ľudí podporila zmeny v COVID automate, ktoré pomohli otvoriť materské školy, základné školy pre žiakov prvého stupňa a študentov posledných ročníkov na stredných školách. Otvorenie škôl od 8. februára podporili aj odborníci a epidemiológovia na pandemickej komisii.