Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Za ľudí rešpektuje rozhodnutie Kovaříka odísť z funkcie šéfa polície

Na snímke prezident Policajného zboru Peter Kovařík odchádza po tlačovej konferencii v Bratislave 31. augusta 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

Kovařík tvrdí, že si nevie predstaviť zotrvať vo funkcii policajného šéfa ako obvinený.

Bratislava 31. augusta (TASR) - Strana Za ľudí rešpektuje rozhodnutie policajného prezidenta Petra Kovaříka odísť z funkcie. "Vnímame to ako prejav uváženého rozhodnutia," uviedla strana v stanovisku.

Policajný prezident Peter Kovařík o odchode z funkcie aj z Policajného zboru informoval v utorok. Na ministerstvo vnútra už doručil žiadosť o uvoľnenie zo služobného pomeru. Odísť chce k 15. septembru po návšteve pápeža Františka na Slovensku. Odchádza do civilu.

Kovařík tvrdí, že si nevie predstaviť zotrvať vo funkcii policajného šéfa ako obvinený. Krajská prokuratúra v Bratislave ho obvinila 26. augusta zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Kovařík obvinenie odmieta a podal voči nemu sťažnosť. Policajný prezident uviedol, že pociťoval isté tlaky na políciu a on bol akoby ich "katalyzátorom".