Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Za ľudí: SaS sa ukázala ako nepoužiteľný partner

Na snímke Veronika Remišová (Za ľudí) počas rokovania 127. schôdze vlády SR 14. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Predčasné voľby strana nepodporí.

Bratislava 17. januára (TASR) - Opozičná SaS sa ukázala ako nepoužiteľný partner s hlbokou stopou deštrukcie. Tvrdí to šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Odmieta predčasné voľby.

"Úsilie Eduarda Hegera o stabilizáciu a dohodu stroskotalo, ako inak, na strane Richarda Sulíka. SaS sa ukázala ako nepoužiteľný partner s hlbokou stopou deštrukcie a Eduardovi Hegerovi patrí vďaka za to, že sa o to aspoň pokúsil," uviedla na sociálnej sieti Remišová.

Predčasné voľby strana nepodporí. "Za predčasné voľby ako darček Ficovi a extrému hlasovať nebudeme. Zodpovednosť nech nesú tí, ktorí chaos, hádky a neustály konflikt tri roky živili," dodala predsedníčka Za ľudí.

Opozičná SaS v utorok odmietla diskusiu o novej väčšine 76 poslancov. Jej hľadanie považuje za stratu času. Chce, aby sa začalo vážne zaoberať predčasnými voľbami. Ako kompromisné riešenie považuje septembrový termín volieb. SaS tvrdí, že s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) nemá o čom rokovať, keďže novú väčšinu nie sú ochotní podporiť ani všetci poslanci OĽANO a ani Sme rodina.

Sme rodina deklarovalo, že chce najprv dohodu na predčasných voľbách, až potom sa chce rozprávať o podpore 76-ky.