Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Za ľudí víta rozhodnutie o dodaní stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu

Na snímke dočasne poverená ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová. Foto: TASR - Pavol Zachar

Uviedla to predsedníčka strany a dočasne poverená ministerka investícií Veronika Remišová na sociálnej sieti.

Bratislava 17. marca (TASR) - Za ľudí víta rozhodnutie o dodaní stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Ubránenie Ukrajiny pred ruskou agresiou je podľa nej v národnom záujme Slovenska. Uviedla to predsedníčka strany a dočasne poverená ministerka investícií Veronika Remišová na sociálnej sieti.

"Je naším životným záujmom, aby sa Ukrajina ubránila ruskej agresii a mali sme za suseda normálne fungujúcu krajinu. Preto sme sa rozhodli poskytnúť v súlade s Ústavou a poverením od prezidentky naše lietadlá MiG-29, ktoré môžu pomôcť zachrániť tisíce životov na Ukrajine," skonštatovala.

Tvrdí, že MiG-29 sú vyradené a slovenskej armáde sú už nanič. "Vláda Smeru rozhodla o ukončení výcviku pilotov a vláda Petra Pellegriniho zároveň objednala americké stíhačky za dve miliardy eur," povedala.

Poukázala, že Slovensko dostane za stíhačky od spojencov protihodnotu v stovkách miliónov eur. "Slovensko získa prostriedky v oveľa vyššej hodnote na nákup modernej techniky na zvýšenie obranyschopnosti našej vlasti a zároveň pomáhame susedom pri obrane pred agresiou brániť svoju slobodu a životy civilného obyvateľstva," povedala.

Podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga označil rozhodnutie o darovaní stíhačiek za správne. "Sú momenty, keď je potrebné robiť rozhodnutia, ktoré síce nie sú populárne, ale sú správne a majú zásadný vplyv na zachovanie demokracie a slobody v Európe," dodal.

Dočasne poverená vláda v piatok rozhodla o poslaní stíhačiek MiG-29 a časť systému protivzdušnej obrany Kub na Ukrajinu.