Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Začal sa desiaty ročník potravinovej zbierky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Darovať možno akékoľvek trvanlivé potraviny. Napríklad olej, cestoviny, ryžu, konzervy, ale aj hygienické potreby ako šampóny, mydlá, pracie prášky.

Bratislava 24. novembra (TASR) – Krajšie Vianoce pre ľudí v núdzi chce aj tento rok priniesť potravinová zbierka v obchodoch Tesco. Spustil sa jej desiaty ročník. Trvanlivé potraviny a hygienické potreby možno odovzdať v predajniach po celom Slovensku od 24. do 27. novembra. Do zbierky sa možno zapojiť aj on-line. Novinkou sú vopred pripravené balíčky v hodnote 6,49 eura pre zjednodušenie darovania.

Darovať možno akékoľvek trvanlivé potraviny. Napríklad olej, cestoviny, ryžu, konzervy, ale aj hygienické potreby ako šampóny, mydlá, pracie prášky. Stačí ich po zakúpení odovzdať dobrovoľníkom z charít alebo na vyznačené miesto za pokladničnou zónou. Po skončení spoločnosť všetky dary venuje spolupracujúcim charitatívnym organizáciám Potravinová banka Slovenska, Slovenská katolícka charita, Evanjelická diakonia, Vagus a Depaul. Tie ich rozdelia medzi ľudí v núdzi v jednotlivých regiónoch Slovenska.

"Uvedomujeme si, že v dôsledku náročnej ekonomickej situácie narastá počet ľudí v núdzi a naša pomoc je preto ešte dôležitejšia. Desiaty ročník potravinovej zbierky bude prebiehať vo všetkých našich predajniach naprieč krajinou, aby sme spolu s našimi zákazníkmi a charitatívnymi partnermi opäť pomohli pripraviť krajšie Vianoce pre ľudí v núdzi. Tesco aj tento rok daruje charitatívnym organizáciám navyše sumu vo výške 20 percent z hodnoty všetkých darovaných výrobkov," uviedla riaditeľka komunikácie Tesca na Slovensku Veronika Bush.

"Naša nezisková organizácia i naši partneri pociťujú zvýšený záujem ľudí o potravinovú pomoc. Čoraz viac ľudí naprieč spoločnosťou sa v dôsledku aktuálnej ekonomickej situácie ocitá v núdzi," uviedol predseda Potravinovej banky Slovenska Marko Urdzík.