Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

Začal sa tretí ročník Letnej školy diplomacie Štefana Osuského

Na snímke Ivan Korčok. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V pondelok ju otvoril jej čestný prezident Ivan Korčok.

Bratislava 26. júna (TASR) - Tento týždeň sa začal tretí ročník Letnej školy diplomacie Štefana Osuského. Koná sa od 25. júna do 1. júla. V pondelok ju otvoril jej čestný prezident Ivan Korčok. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Dnešná generácia dvadsiatnikov a tridsiatnikov jedného dňa povedie nielen našu zahraničnú službu, ale aj našu spoločnosť. Je teda v našom záujme, aby bola pripravená, rozhľadená a zorientovaná, k čomu, a o tom nemám najmenšie pochybnosti, prispeje aj táto letná škola," uviedol Korčok.

Projekt podľa rezortu vytvára priestor na oboznámenie sa so slovenskou diplomaciou a jej cieľmi. Šíri tiež odkaz Štefana Osuského, ktorý sa zaslúžil o vznik Československa a svojimi myšlienkami medzinárodnej spolupráce inšpiroval aj Roberta Schumana pri položení základov budúcej Európskej únie.

Dvadsať účastníčok a účastníkov čaká akademický a spoločenský program vrátane návštevy Kancelárie prezidenta SR, Úradu vlády SR, Ministerstva obrany SR a ďalších domácich a medzinárodných inštitúcií.