Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Začala sa volebná kampaň regionálnych a komunálnych volieb

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Politická strana môže na volebnú kampaň do jesenných komunálnych a krajských volieb minúť najviac 1,5 milióna eur.

Bratislava 10. júna (TASR) - V piatok sa začala oficiálna volebná kampaň do spojených jesenných volieb. V Zbierke zákonov totiž uverejnili rozhodnutie o vyhlásení volieb do orgánov samosprávy obcí a do orgánov samosprávnych krajov. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) ich vyhlásil na 29. októbra. Volebná kampaň sa končí 48 hodín predo dňom konania volieb.

Politická strana môže na volebnú kampaň do jesenných komunálnych a krajských volieb minúť najviac 1,5 milióna eur. Finančné limity kandidátov sú určené funkciou, o ktorú sa uchádzajú. Pohybujú sa v tisícoch eur.

Volebné obvody pre voľby poslancov obecných a krajských zastupiteľstiev, ako aj počet poslancov zastupiteľstiev v nich treba podľa rozhodnutia určiť do 20. júla. Do tohto dátumu treba tiež určiť sídla obvodných volebných komisií.

Utvoriť volebné okrsky a určiť volebné miestnosti treba do 10. augusta 2022. Lehota na utvorenie miestnych volebných komisií a volebných komisií samosprávnych krajov je do 30. augusta. Okresné, obvodné a okrskové volebné komisie treba utvoriť do 22. septembra.