Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Začala sa výzva na pomoc ľuďom so zdravotným znevýhodnením

Ilustračná snímka. Foto: TASR Adriana Antošková

Účastníci, ktorí do novembra stihnú navštíviť aspoň 15 cieľov, získajú pamätnú medailu Úsmev na hory.

Piešťany 23. apríla (TASR) – Šírenie povedomia o širokej škále zdravotného znevýhodnenia detí a dospelých je cieľom výzvy Úsmev na hory, ktorá potrvá do 20. novembra. TASR o tom informoval iniciátor projektu Miro Béreš z občianskeho združenia Úsmev pre druhých.

Ako dodal, registráciou do výzvy pomôžu ľudia desiatim deťom a dospelým so zdravotným znevýhodnením. Tieto rodiny vybralo a odporučilo osem organizácií, ktoré sa venujú jednotlivým skupinám ľudí s postihnutím. „Ich pozitívne príbehy šíria povedomie o tom, že zdravotné znevýhodnenie je v životoch mnohých rodín prirodzené a dá sa s ním fungovať,“ spomenul.

Výzvu možno dokončiť tak, že sa záujemcovia s fotografiou vybraného dieťaťa vyberú na jedno miesto v slovenských horách, kde sa s ňou v jeho cieli odfotia. Účastníci, ktorí do novembra stihnú navštíviť aspoň 15 cieľov, získajú pamätnú medailu Úsmev na hory.

„Veríme, že spoločne oslovíme mnoho nadšencov, ktorých budeme motivovať k pohybu a aj vďaka tomuto projektu si začnú viac všímať ľudí, ktorí majú zdravotné problémy. Spoločne tak potiahneme spoločnosť k inklúzii a zároveň záujemcovia spoznajú aj iné časti Slovenska," uviedol Béreš.