Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Začalo sa hlasovanie v 16. ročníku Radio_Head Awards

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Medzi hlavné ocenenia patrí aj novinárske ocenenie v kategórii Album roka, ktoré minulý rok získala skupina Modré hory za nahrávku Čudne slávni.

Bratislava 9. januára (TASR) - Verejnoprávne Rádio_FM ohlásilo v pondelok 8. januára už 16. ročník oceňovaní Radio_Head Awards a začalo hlasovanie na webovej stránke radiohlavy.sk. Fanúšikovia slovenskej hudby tak môžu vyjadriť svoju podporu obľúbeným interpretom v kategóriách Album roka, Skladba roka, Debut roka a Objav roka. Prvé kolo hlasovania prebieha do 2. februára. TASR informovala PR manažérka Ivana Žečevič.

Z prvého kola hlasovania vzíde v každej kategórii päť nominovaných, ktorí postúpia do druhého kola. Postupujúci budú oznámení v pondelok 5. februára v Ráne na eFeMku, keď sa poslucháči dozvedia aj nominácie v žánrových kategóriách World Music, Folková hudba, Elektronická hudba, Hard & Heavy, Experimentálna hudba, Jazzová a Klasická hudba. Následne odštartuje druhé kolo hlasovania.

"Podpora slovenskej hudobnej scény zostáva pre Rádio_FM naďalej jednou z priorít. Domáca hudba dostáva priestor v prúdovom vysielaní i v mnohých špeciáloch, Rádiohlavy sú každoročne vyvrcholením tejto našej snahy," povedala intendantka Rádia_FM Janka Imrichová.

Medzi hlavné ocenenia patrí aj novinárske ocenenie v kategórii Album roka, ktoré minulý rok získala skupina Modré hory za nahrávku Čudne slávni. Cenu od poslucháčov v tej istej kategórii si odniesol Miro Žbirka za album Posledné veci. Laco Lučenič získal ocenenie za prínos do hudby.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 15. marca. Víťazi Radio_Head Awards 2023 si odnesú sošky, ktoré podľa návrhu Bety K. Majerníkovej vyrobila sochárka Mira Podmanická.