Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Začína sa Tatra Summit, tohtoročnou témou je ekonomická obnova

Mathias Cormann, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Z domácich hostí na konferenciu zavíta napríklad premiér SR Eduard Heger (OĽANO), šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok a vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (obaja SaS).

Bratislava/Štrbské Pleso 8. októbra (TASR) – Hlavnou témou tohtoročného Tatra Summitu, ktorý tradične organizuje Globsec, je ekonomická obnova Európy v čase krízy. Konferencia sa začne v piatok v poobedných hodinách, pričom účastníkov z Bratislavy do Tatier odviezol špeciálny vlak. Účastníci budú diskutovať aj v sobotu (9. 10.).

Pozvanie na konferenciu prijali známe mená ako generálny tajomník OECD Mathias Cormann, guvernér centrálnej banky Belgicka Pierre Wunsch i guvernér slovinskej centrálnej banky Boštjan Vasle.

Z domácich hostí na konferenciu zavíta napríklad premiér SR Eduard Heger (OĽANO), šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok a vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (obaja SaS). Na konferencii sa zúčastní aj minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina), minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO), vicepremiérka a ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) či ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

"Témy tohtoročného Tatra Summitu odzrkadľujú aktuálne dianie vo svete a Európe. Hostia budú diskutovať na témy ako obnova Európy po pandémii, oživenie európskeho hospodárstva, potreba fiškálnej a menovej reformy či vplyv nemeckých volieb na Európu a náš región," vymenovali organizátori konferencie.

Organizácia v spolupráci s ministerstvom dopravy vypravili v piatok ráno špeciálny vlak z Bratislavy do Štrby, ktorý odviezol účastníkov konferencie. Vypravil ho Doležal. "Chceli sme, aby sa účastníci prepravili moderne a ekologicky. Presne v duchu toho, ako si predstavujeme aj obnovu Európy a Slovenska po pandémii," skonštatoval minister.