Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Pre začínajúcich novinárov je tu Akadémia investigatívnej žurnalistiky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Akadémia poskytne desiatim vybraným účastníkom sériu workshopov a školení, ale aj grant na ich investigatívny projekt do výšky 2000 eur.

Bratislava 25. mája (TASR) – Začínajúci novinári dostanú príležitosť rozšíriť si znalosti pri odhaľovaní a analyzovaní významných káuz. Nadácia Pontis a Nadácia otvorenej spoločnosti vyhlásili druhý ročník Akadémie investigatívnej žurnalistiky, vďaka ktorej sa zúčastnení zároveň prepoja s odborníkmi v oblasti investigatívy a médií. TASR o tom informovala PR manažérka Nadácie Pontis Zuzana Schaleková.

Akadémia poskytne desiatim vybraným účastníkom sériu workshopov a školení, ale aj grant na ich investigatívny projekt do výšky 2000 eur. Mladí novinári, ale aj zástupcovia investigatívnych a mimovládnych organizácií sa môžu prihlásiť do jej druhého ročníka. "Prostredníctvom akadémie chceme začínajúcim investigatívnym novinárom ponúknuť nástroje, s ktorými budú svoju prácu vykonávať lepšie, efektívnejšie a budú odhaľovať skryté kauzy, o ktorých by sa verejnosť mala dozvedieť," uviedol Michal Kišša, výkonný riaditeľ Nadácie Pontis.

"Mať kvalitných novinárov je pre spoločnosť veľmi dôležité. Sme presvedčení, že akadémia je pre nich výbornou príležitosťou nadobudnúť praktické zručnosti. Naším zámerom je prispieť tak ku skvalitneniu žurnalistiky na Slovensku," poznamenal Kišša. Akadémia sa uskutoční 23. – 26. júna v Trnave. Lektormi budú skúsení novinári zo Slovenska i zo zahraničia, ale aj experti na legislatívu či informačnú bezpečnosť.

Organizátori podporia absolventov akadémie aj po jej skončení. Na svoj prvý investigatívny projekt budú môcť získať grant do výšky 2000 eur aj odborný mentoring počas celého trvania prípravy. Do Akadémie investigatívnej žurnalistiky je možné prihlásiť sa prostredníctvom on-line formulára do 12. júna.