Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Základné školy sa môžu zapojiť do súťaže k Svetovému dňu obezity

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Súťaž bude prebiehať v troch kolách. V prvom kole vyberú regionálne úrady verejného zdravotníctva 36 víťazov za celé Slovensko.

Bratislava 3. marca (TASR) - Základné školy sa môžu zapojiť do výtvarnej súťaže k Svetovému dňu obezity. Projekty musia triedy odovzdať do 24. marca. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorý za súťažou v spolupráci s regionálnymi úradmi stojí.

"Termín odovzdávania výtvarných projektov je 24. marec 2023, do tohto dňa je potrebné svoj projekt vytvoriť, v dostatočnej kvalite odfotiť a zaslať elektronicky z verejne prístupnej mailovej adresy školy na adresu určenú vaším regionálnym úradom," priblížila hovorkyňa úradu Daša Račková.

Súťažia medzi sebou triedy ZŠ, nie jednotlivci. "Znamená to, že so spolužiakmi z vašej triedy urobíte spoločnými silami iba jedno súťažné dielo," doplnila hovorkyňa s tým, že výkres má mať rozmery A2 alebo A3.

Úlohou tried na prvom stupni ZŠ je spracovať tému zdravej desiatej. "Zamerajte sa na to, čo je vhodné jesť na desiatu každý deň a, naopak, aj na to, čo by bolo dobré zo svojej desiatej vynechať," vysvetlila Račková. Triedy na druhom stupni ZŠ majú zase stvárniť originálnu aktivitu, ktorú jednoducho zaradiť do svojho bežného dňa a vďaka tomu znižovať riziko vzniku obezity.

Súťaž bude prebiehať v troch kolách. V prvom kole vyberú zdravotníctva regionálne úrady verejného zdravotníctva 36 víťazov za celé Slovensko. Tí postúpia do druhého kola, kam sa vyberie osem finalistov. Tí postúpia do celoslovenského kola, kde sa určí úplný víťaz súťaže. "Získa ako cenu praktický workshop z programu Skutočne zdravá škola," dodala hovorkyňa.