Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Záložku do knihy si chce navzájom darovať vyše 100.000 rovesníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Ich výmena je súčasťou 11. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy a deviateho ročníka celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy.

Bratislava 6. novembra (TASR) - Vyše 100.000 českých a slovenských rovesníkov z 1100 základných a stredných škôl si chce v jesenných mesiacoch navzájom darovať záložku do knihy. Ich výmena je súčasťou 11. ročníka česko-slovenského projektu Záložka do knihy spája školy a deviateho ročníka celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.

Oba projekty pripravila Slovenská pedagogická knižnica pri príležitosti októbra ako Medzinárodného mesiaca školských knižníc s cieľom pomôcť slovenským a českým učiteľom a vychovávateľom získať zábavnou a hravou formou žiakov pre čítanie, upevniť ich dobrý vzťah ku knihám a motivovať ich, aby sa rozprávali o prečítanom a navzájom si odporúčali knihy. Mladší žiaci vyrábajú záložky na tému Radosť z čítania ukrytá vo veršoch básní alebo v próze. Stredoškoláci sa zase usilujú na svojich záložkách zobraziť motívy z vyhlásenej témy Osobnosti a diela slovenskej dramatickej tvorby.

Z dôvodu epidemiologickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 sa termíny ukončenia výmeny záložiek i vyhodnotenia oboch projektov presúvajú na 15. december.