Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Štátny tajomník M. Klus spolu s kolegami z ministerstva darovali krv

Na archívnej snímke štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Martin Klus (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rezort diplomacie chcel podujatím pomôcť v čase zvýšeného dopytu po zásobách krvi spôsobeného aj v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19.

Bratislava 8. júla (TASR) - Viacerí zamestnanci Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR vrátane štátneho tajomníka rezortu Martina Klusa v stredu darovali krv. Zapojili sa totiž do podujatia Diplomatická kvapka krvi, ktorú zorganizovalo ministerstvo v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR.

Svojich kolegov, ktorí na pôde rezortu diplomacie darovali krv, prišiel podporiť aj minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS). "Žiaľ, ja som krv darovať nemohol, keďže som v utorok (7. 7.) strávil jednu noc v Poľsku, a tým pádom mám pozitívnu cestovateľskú anamnézu, s ktorou krv darovať nemôžem. Teší ma však, že mám mnoho kolegov, ktorí sa rozhodli takto pomôcť tým, ktorí krv súrne potrebujú," povedal minister.

Rezort diplomacie chcel podujatím pomôcť v čase zvýšeného dopytu po zásobách krvi spôsobeného aj v dôsledku pandémie ochorenia COVID-19. Cieľom bolo rovnako motivovať prvodarcov či podnietiť k pravidelnému darovaniu krvi.