Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Zastaviť projekt MOKYS by bolo veľmi neekonomické, myslí si M. Glváč

Martin Glváč Foto: TASR/Martin Baumann

Minister obrany si myslí, že komunikačný systém bude možné prepravovať na vozidlách, ktoré na to zatiaľ armáda má.

Bratislava 12. júna (TASR) – Zastaviť projekt mobilného komunikačného systému armády MOKYS by bolo veľmi neekonomické. Myslí si to minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) a je presvedčený, že po dokončení bude dobre fungovať.

"Som presvedčený, že ten systém je dobrý, funkčný a bude nám na úžitok, ani neuvažujem o tom, že po takýchto investíciách by sme mali neplniť zmluvu a zaujímať sa o to, aby sme ho nedobudovali," povedal Glváč. Prípadné odstúpenie od zmluvy s dodávateľom by bolo podľa neho veľmi nevýhodné.

Minister obrany si myslí, že komunikačný systém bude možné prepravovať na vozidlách, ktoré na to zatiaľ armáda má. "My ho v prvom rade budeme potrebovať na území Slovenska a V4," povedal Glváč.

Bývalá premiérka Iveta Radičová podala pre podozrenia spojené s obstarávaním MOKYS-u trestné oznámenie, pretože v priebehu rokov 2005-2010 bolo údajne uzavretých niekoľko sporných zmlúv. Napriek tomu, že hodnota celého projektu v priebehu niekoľkých rokov už prekročila 200 miliónov eur, systém stále nie je funkčný.