Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Zastavme korupciu má obavy o reformy, ak za ministra zvolia Karasa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Deklarovaná vôľa OĽANO zmeniť paragraf 363 sa javí ako neúprimná. Premiér navrhol za ministra spravodlivosti odporcu zmeny Trestného poriadku, uviedla nadácia.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Ak sa ministrom spravodlivosti stane šéf Slovenskej advokátskej komory (SAK) Viliam Karas, Nadácia Zastavme korupciu má vážne obavy o pokračovanie reforiem a posilňovanie antikorupčnej legislatívy. Napríklad aj o úpravu paragrafu 363 Trestného poriadku, zdôraznila nadácia na sociálnej sieti.

"Deklarovaná vôľa OĽANO zmeniť paragraf 363 sa javí ako neúprimná. Premiér navrhol za ministra spravodlivosti odporcu zmeny Trestného poriadku," uviedla nadácia. Advokátska komora sa podľa nej nielenže nedokázala dostatočne vyrovnať s ľuďmi z vlastných radov podozrivými z korupcie, ale často sa ich alibisticky zastávala. "A to aj predseda SAK, ktorý sa okrem iného v jednom z rozhovorov vyjadril, že tresty za korupciu považuje za vysoké," podotkla.

Premiér Eduard Heger navrhol prezidentke Zuzane Čaputovej na pozíciu ministra spravodlivosti Viliama Karasa. Kandidátom na ministra hospodárstva je Karel Hirman a rezort zahraničia by mohol viesť Rastislav Káčer. Pri rezorte školstva premiér prezidentku požiadal, aby zatiaľ poverila riadením rezortu jeho, keďže výber nového ministra ešte nie je uzavretý. Matovič o tom informoval v diskusnej relácii TV Markíza.