Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

FIIT STU eviduje najvyšší počet uchádzačov o štúdium od roku 2016

Na archívnej snímke nápis na budove, v ktorej sídli Rektorát Slovenskej technickej univerzity. Foto: TASR Jaroslav Novák

Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity má aktuálne najvyššie percento absolventov uplatniteľných na pracovnom trhu.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Záujem študovať na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity (FIIT STU) v Bratislave prejavil najvyšší počet uchádzačov od roku 2016. TASR o tom informovala vedúca oddelenia marketingu a propagácie FIIT STU Eva Körmendy.

Počet prihlášok na bakalárske štúdium na FIIT STU k 31. marcu, dokedy bol termín uzávierky, dosiahol 1085. "Toto číslo dokazuje, že FIIT je stále žiadanejšia a štúdium informatiky je čoraz atraktívnejšie. Zároveň je to pre nás výzva, aby sme naďalej našu fakultu zveľaďovali a boli prvou voľbou pre všetkých stredoškolákov, ktorých informatika zaujíma," povedal dekan FIIT STU Ivan Kotuliak. Ako dodal, ich neustálou snahou je aj spolupráca s firmami a praxou, ktoré študentom otvárajú množstvo príležitostí a budujú v nich nové zručnosti.

FIIT STU má aktuálne najvyššie percento absolventov uplatniteľných na pracovnom trhu. "Tešíme sa záujmu študentov študovať IT technológie, ktoré posúvajú svet dopredu, práve na našej fakulte," dodal Kotuliak.