Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Zažite svet vo svojom vlastnom jazyku

Foto: Vasco

Na trh prichádza technologická novinka: automatický prekladač, ktorý vám to umožní

Bratislava 14. júla (OTS) - Máme najnovšie smart televízory, smart telefóny, autá, pomaly aj kávovar nám ráno urobí samostatne presne takú kávu, akú máme najradšej presne v čase, keď sa zobudíme. A technológie idú dopredu aj v oblasti elektronických prekladačov hovoreného slova. Na trh totiž prichádza novinka prinášajúca hneď niekoľko jedinečných vlastností. Prináša ju spoločnosť Vasco Electronics pôsobiaca na trhu od roku 2008, ktorá sa za posledné roky dostala v tejto oblasti doslova na výslnie a neprestáva ďalej prekvapovať.

Novinka sa volá Vasco Translator V4. Tento automatický prekladač funguje bez Wi-Fi sietí, bez externej aplikácie a bez mobilného telefónu. Dodáva sa totiž s medzinárodnou SIM kartou, ktorá je na preklady zadarmo a neobmedzene po celú dobu jej životnosti, čo prekladaču umožňuje pracovať v takmer 200 krajinách, bez dobíjania kreditu alebo platenia paušálu. SIM karta je v prekladači už nainštalovaná, takže ho stačí zapnúť a môžete prekladať. Možnosť pripojenia k Wi-Fi sieti je tak len ďalšou príjemnou alternatívou.

Automatický prekladač so stovkou jazykov

Prekladač podporuje 108 jazykov, vďaka čomu ste schopní sa dohovoriť s 90% svetovej populácie bez väčších problémov (Hlasový prekladač – 76 jazykov, prekladač fotografií – 108 jazykov, prekladač textu – 90 jazykov, MultiTalk – 75 jazykov, aplikácia na učenie – 28 jazykov, samotné menu - 25 jazykov). Z a do slovenčiny prekladáte reč jediným kliknutím: stačí ho zapnúť a hovoriť – nevyžaduje sa žiadna inštalácia ani nastavenia (okrem jazyka). Preklad je dostupný za menej ako sekundu v závislosti od rýchlosti pripojenia, no prekladač to dokáže už za 0,5 sekundy.
Foto: Vasco

Keďže ide o prekladač hovoreného slova, spoločnosť doňho zakomponovala dva kvalitné mikrofóny s vylepšenou redukciou hluku v pozadí až o 99%! Mikrofóny sú špeciálne navrhnuté pre prekladače reči. Spoločnosť výrazne vylepšila aj reproduktor, z ktorého zvuk je dobre počuteľný aj v hlučnom prostredí.

Prekladač hovoreného slova aj textu


Okrem reči preloží akýkoľvek text vďaka integrovanému fotoaparátu. Funguje to naozaj jednoducho - zapnete aplikáciu, namierite fotoaparát na požadovaný text a odfotíte. Prekladač samostatne rozpozná jazyk textu a preloží ho do požadovaného (v našom prípade slovenského) jazyka. Nové automatické prekladače Vasco disponujú baterkou, ktorá vám pomôže pri cestovaní a fotení textu v horších podmienkach.

Automatický prekladač prekladá chaty. Slúži na to aplikácia MultiTalk. Môžete začať svoj vlastný chat alebo sa pripojiť k už existujúcemu pomocou QR kódu, ktorý vám vygeneruje aplikácia. Je to ideálne riešenie pre obchodné stretnutia, ako aj pre turistických sprievodcov, ktorí sa rozprávajú so skupinami ľudí z rôznych krajín. Každý účastník skupinového chatu nie je povinný vlastniť prekladač, aplikáciu je možné si stiahnuť aj do mobilného telefónu.

Vychytávka do vrecka


Prekladač hovoreného slova Vasco Translator V4 je skutočnou lahôdkou pre milovníkov technologických vychytávok. Je odolný voči nárazom, špliechajúcej vode či prachu. Nemusíte sa teda obávať búrky, špiny či pádu. Navyše umožňuje zdieľať vykonané preklady na e-mailový účet, kam prídu úhľadne upravené v pdf formáte. Keďže pri určitých funkciách dosahuje počet až 108 jazykov, výrobca umožnil výber jazyka pomocou rozpoznávania reči. V ponuke množstva jazykov tak môžete namiesto rolovania v zozname vyhľadávať jazyk pomocou vyslovenia jeho názvu.

Automatický prekladač je veľmi intuitívny a jednoduchý. Aj pokiaľ sa obávate využívania moderných technológií, toto zariadenie nebude žiadny problém. Ako sme už spomínali, nemusíte nič konfigurovať, nastavovať, inštalovať, kupovať či dobíjať SIM karty. Vďaka veľkej 5” dotykovej obrazovke bude obsluha zariadenia ešte jednoduchšia. Prekladač vám umožňuje ovládanie podľa chuti buď digitálnymi tlačidlami na displeji, alebo hardvérovými tlačidlami na boku zariadenia. Takúto možnosť neponúka žiadny iný prekladač na trhu.
Foto: Vasco

Samozrejmosťou pri tejto značke je aktualizácia zdarma. Softvér neustále vylepšujú, aby zabezpečili vysokú kvalitu prekladu a vy si novinky a vylepšenia jednoducho cez Wi-Fi stiahnete do svojho zariadenia.

Elegantný automatický prekladač

Moderný dizajn prekladača hovoreného slova Vasco V4 pôsobí veľmi elegantne. Materiál je príjemný, ľahko sa čistí a je k dispozícii v piatich farbách. Automatické prekladače Vasco Electronics s dôverou používajú profesionáli na celom svete (lekári, orgány činné v trestnom konaní, právnici, policajti), pretože ako jediný prekladá s presnosťou 96 %. Pýtate sa, ako môže prístroj dosiahnuť takúto presnosť? Je to vďaka využívaniu 10 rôznych prekladových motorov, kedy sa na základe zvoleného jazykového páru využije ten, ktorý zabezpečí najvyššiu presnosť.

A to najlepšie na koniec. Ak máte nejaké otázky, je tu zákaznícky servis, kde vám na vaše otázky odpovedia po slovensky. A to Vám skutočne ponúkne len veľmi málo značiek na trhu.

So zľavovým kódom TERAZ5 získate až do konca augusta 5% zľavu na nákup prekladača Vasco Translator V4