Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Zbierku Hodina deťom možno podporiť, aj keď v uliciach nebude

Na archívnej snímke dobrovoľníčka pripína žltý odznak. Foto: TASR - František Iván

Podľa Ondreja Galla v aktuálnej situácii stúpa počet detí v akútnom ohrození a priamo úmerne narastá potreba pre pomoc a podporu.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Verejná zbierka Hodina deťom sa tento rok v uliciach neuskutoční. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu a súvisiace opatrenia. Podporiť ju možno prostredníctvom online daru, zaslaním darcovskej SMS či vkladom na účet. TASR o tom informovala Zuzana Horváthová Bezecná z Nadácie pre deti Slovenska (NDS).

"Aktuálna situácia je mimoriadne náročná pre všetkých. Rovnako významne sa dotýka aj našej organizácie, napríklad aj skutočnosťou, že v tomto roku nemôžeme realizovať zbierku v uliciach, ktorá však tvorí kľúčovú časť príjmu Hodiny deťom," vysvetlil správca nadácie Ondrej Gallo.

Podľa jeho slov v aktuálnej situácii stúpa počet detí v akútnom ohrození a priamo úmerne narastá potreba pre pomoc a podporu. "Preto by som chcel každého, kto je schopný a ochotný nás podporiť aj napriek týmto ťažkým časom, poprosiť, aby tak urobil," uviedol Gallo. Zbierku je možné podporiť prostredníctvom online daru na webovú stránku www.hodinadetom.sk, zaslaním darcovskej SMS v hodnote štyri eurá na číslo 800 či vkladom na účet.

Hodina deťom je celoročná verejná zbierka a najstarší program Nadácie pre deti Slovenska, ktorý od roku 1999 podporuje projekty pre deti a mladých ľudí na celom Slovensku. Prostredníctvom zbierky sa v priebehu 21 rokov podarilo podporiť 1753 projektov.