Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Zbierku na obnovu hradu Krásna Hôrka je možné podporiť aj cez internet

Hrad Krásna Hôrka po požiari. Foto: TASR/František Iván

Získané dary zo zbierky sa použijú na práce spojené s úpravou, opravou a rekonštrukciou interiéru hradu a zbierkových predmetov.

Bratislava 23. marca (TASR) - Podporiť obnovu hradu Krásna Hôrka môžu ľudia aj cez internet a následne online sledovať, ako dary pribúdajú, či kam financie putujú.

Umožňuje to portál LudiaLudom.sk, cez ktorý môžu darcovia podporiť verejnú zbierku vyhlásenú Karpatskou nadáciou v partnerstve s Rozhlasom a televíziou Slovenska. TASR o tom informoval prevádzkovateľ portálu LudiaLudom.sk Roland Kyška.

"Darca, ktorý využije portál LudiaLudom.sk, môže sledovať tok financií na obnovu hradu jednak priamo cez portál, ale aj vďaka notifikačným e-mailom, ktoré dostáva pri dôležitých transakciách," opísal Kyška. V ktorejkoľvek chvíli vie tiež skontrolovať, aký je celkový stav vyzbieraných peňazí.

Portál LudiaLudom.sk si podľa Kyšku neberie žiadne percento z daru a nežiada od príjemcov ani poplatky.

"Každý cent teda poputuje na charitatívny zámer," dodal Kyška. Získané dary zo zbierky sa použijú na práce spojené s úpravou, opravou a rekonštrukciou interiéru hradu a zbierkových predmetov. Stredoveký hrad Krásna Hôrka zo 14. storočia zničil požiar z 10. marca tohto roka.

O použití peňazí bude Karpatská nadácia priebežne informovať na webstránkach. Najnovšími partnermi projektu LudiaLudom.sk sú aj televízia TA3 a TASR.