Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Slovensko

Slováci majú posledné hodiny na zmenu zdravotnej poisťovne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Hovorca štátnej VšZP Matej Neumann potvrdil, že v stredu je väčšina pobočiek otvorená do 17.00 h.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Slovákom zostávajú na zmenu zdravotnej poisťovne (ZP) už len posledné hodiny. Ako pre TASR potvrdili zástupcovia Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP), ZP Dôvera a Union ZP, urobiť tak môžu do stredy priamo na pobočkách vybranej zdravotnej poisťovne, prostredníctvom on-line formulára či na call centre.

Hovorca štátnej VšZP Matej Neumann potvrdil, že v stredu je väčšina pobočiek otvorená do 17.00 h. Aktuálne sú predĺžené úradné hodiny call centra do 21.00 h. Prihlásiť sa do VšZP je možné aj prostredníctvom on-line prihlášky. Klient si tak vybaví prihlášku z domu a môže využiť aj doručenie prihlášky poistenca na podpis kuriérom.

PR špecialista súkromnej ZP Dôvera Matej Štepianský komentoval, že posledný septembrový deň sú ich pobočky v otvorené dlhšie ako bežne, konkrétne do 19.00 h. Rovnako do 19.00 h funguje aj zákaznícka linka. "Poistenci majú stále k dispozícii možnosť vyplniť elektronickú prihlášku do Dôvery na našom webe," doplnil.

Aj hovorkyňa Union ZP Beáta Dupaľová Ksenzsighová potvrdila, že kto chce zmeniť zdravotnú poisťovňu z domu, môže vyplniť on-line prihlášku. Vyplnenie zaberie iba pár minút a prihlášku na podpis doručíme bezplatne kuriérom. Ďalej je k dispozícii zákaznícka linka súkromnej zdravotnej poisťovne. Rovnako môžu prísť záujemcovia osobne na niektorú z našich kamenných pobočiek. Otváracie hodiny sú v stredu predĺžené do 20.00 h.

Platnosť prihlášok následne overuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Zmena zdravotnej poisťovne bude platná od 1. januára budúceho roka.