Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

NEMÁTE ICH? Pozor na nebezpečné výrobky na trhu

Nevyhovujúci je hrnček z bambusu vyrobený v Poľsku (na snímke). Foto: TASR ÚVZ SR

Ide o hrnček z bambusu a opálový tanier.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR opäť varuje pred nebezpečnými výrobkami na trhu. Ide o hrnček z bambusu a opálový tanier. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚVZ Daša Račková.

V opálovom tanieri TEDi vyrobenom v Číne (na snímke) bola laboratórnou analýzou zistená vyššia migrácia olova, ako je povolený limit.
Foto: TASR ÚVZ SR


Nevyhovujúci je hrnček z bambusu vyrobený v Poľsku. Podľa skúšok vykonaných Národným referenčným laboratóriom pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami v Poprade nespĺňa požiadavky nariadenia o plastových materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami. V opálovom tanieri TEDi vyrobenom v Číne bola laboratórnou analýzou zistená vyššia migrácia olova, ako je povolený limit.

Keďže sa uvedené výrobky môžu nachádzať v obchodnej sieti na území SR, ÚVZ SR odporúča spotrebiteľom, aby výrobok nekupovali. Zakúpený výrobok sa neodporúča používať, prípadne je možné ho vrátiť späť do miesta predaja. "Príslušné orgány verejného zdravotníctva v SR prijímajú opatrenia na stiahnutie predmetného výrobku z trhu v SR," podotýka ÚVZ SR.